HERBEKIJK: webinar over scheurdetectie in betonstructuren

Op 1 juni 2021 organiseerde EUKA / Flanders Make een webinar rond scheurdetectie in betonstructuren op basis van dronebeelden. Drones kunnen een enorme toegevoegde waarde betekenen bij de inspectie van gebouwen of kritische infrastructuren. Aan de hand van AI kunnen scheuren namelijk automatisch gedetecteerd en geclassificeerd worden.

Tijdens deze sessie gingen we dieper in op de mogelijkheden en beschikbare technologieën en presenteerden de onderzoekers van Flanders Make ook een methode om een 3D-model te creëren van de geïnspecteerde elementen om scheuren eenvoudig te visualiseren en te rapporteren. Daarnaast stelde ook Stefaan Degryse van Drone Division / Is It a Plane hun oplossing voor schadedetectie aan betonnen infrastructuur voor vanuit de praktijk. Afsluitend was er een Q&A–sessie /open discussie.

Dit evenement kaderde in het de proeftuin-project ‘Drones in de bouw en landbouw’, het COOCK-project ‘Artificieel intelligente autonome drones’, het ICON-project ‘FAMAR’ en het Flanders AI Initiative.